09 07 2020

TEŞHİS VE TEDAVİLERİ ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARINDA YÜRÜTÜLEN HASTALARA İLİŞKİN BİLGİLERİN İSTENMESİ

1617/2020                                                                                                                09.07.2020

Konu            : Teşhis ve tedavileri özel sağlık kuruluşlarında yürütülen hastalara ilişkin bilgilerin istenmesi hakkında.

İl Sağlık Müdürlükleri tarafından mesleğini bir muayenehanede serbest olarak icra eden hekimlere yazılan yazı ile tedavileri özel sağlık kuruluşlarında yürütülen hasta bilgilerinin bildirilmesi istenmektedir.

Sözü edilen yazı hukuka aykırı olduğundan, Birliğimizce Sağlık Bakanlığı’na bir yazı yazılarak bazı bilgilerin tarafımıza ve bildirim istemi yöneltilen hekimlere verilmesi talep edilmiş; ayrıca kuruluşunu Anayasadan alan bir meslek örgütü olarak Bakanlığın uygulama işlemleri dahil her türlü işleminde hukuk devleti ilkesi gereği hukuka uygun davranması yükümlülüğü hatırlatılmıştır.

Aynı zamanda kendilerinden hasta bilgisi istenen hekim meslektaşlarımızın Sağlık Bakanlığı’na ve İl Sağlık Müdürlüklerine vermeleri önerilen bir dilekçe hazırlanmıştır. Bu dilekçe örneğinin tabip odanız bölgesinde muayenehanesi bulunan tüm hekimler ile paylaşılmasını bekler, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Dr. Bülent Nazım Yılmaz

Bu tartışmayı web'de görüntülemek için https://groups.google.com/d/msgid/todap/d8f8e5e3-798d-ea4a-b12c-3b4439d8e01b%40ttb.org.tr adresini ziyaret edin.