22 04 2021

webinar

1138/2021                                                                                                                22.04.2021

Dünya Tabipler Birliği tarafından 15 Mayıs ve 9 Haziran 2021 tarihlerinde zoom üzerinden gerçekleştirilecek olan iki adet webinar duyurusu bilgileri aşağıda yer almaktadır.

İzlemek isteyen meslektaşlarımız için duyurunun yaygınlaştırılmasında desteğinizi bekler, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Prof. Dr. Vedat Bulut

“Healers Became Harmers: That Legacy and Modern Medical Ethics”

15 Mayıs 2021, Cumartesi, (Türkiye saati ile) 16:30.

Konuşmacı: Matthew Wynia, MD, MPH, Colorado Üniversitesi Biyoetik ve Beşeri Bilimler Merkezi Yöneticisi.

Katılımcı:  Heidi Stensmyren, MD, Dünya Tabipleri Birliği Seçilmiş Başkanı

Tanıtım yazısı: İkinci Dünya Savaşı ve sonrasında (Holokost en kötü örnektir) bazı Batılı doktorların davranış ve fikirlerinin ustalıkla araştırılmış bir tarihi, incelenmesi ve tartışılması; bu kavramların ve faaliyetlerin modern etik çerçevemize etkileri. Bu olumsuz örneklerin tekrarlanmasını nasıl önleyebiliriz?

Kayıt için: https://zoom.us/webinar/register/WN_DsNbkUy_TjSbY-mmP34Q_A

“The Frustrating Hydra of Municipal Social Fabric Weaknesses Revealed by the Pandemic”

9 Haziran 2021, Çarşamba, (Türkiye saati ile) 15:00.

Konuşmacılar: Matthias Gruhl, MD, Pandemi sürecinde Hamburg İli Sağlık ve Tüketicinin Korunması Bakanı

Raul Perea-Henze, MD, MPH, Pandemi sırasında New York Şehri için sağlık ve insan Hizmetleri Belediye Başkan Yardımcısı
Konstanty Radziwiłł, MD, PhD, Pandemi sırasında Polonya'nın Mazovya bölgesi Valisi (ve bu görevi devam ediyor)

Tanıtım yazısı: Bir metropolün refahı sizin elinizde olduğunda bir pandemi ile ilgili hayal kırıklıklarının tartışılması. Sosyal yapıdaki zayıflıkların ortaya çıkışı ve işinizi çok daha zorlaştırması.

Kayıt için: https://zoom.us/webinar/register/WN_C9UXOjtRQ4CBTBMkuuyCog