14 03 2020

101. YIL 14 MART TIP BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

14 MART 2020 BASIN AÇIKLAMASI

DÜNYANIN EN ESKİ VE KUTSAL MESLEKLERİNDEN BİRİNİ İCRA EDEN BİZ HEKİMLER, HER YIL 14 MART’TA KUTLADIĞIMIZ  TIP BAYRAMIMIZIN BU YIL 101. SİNİ BİRAZ BURUK BİRŞEKİLDE KUTLUYORUZ. 1. DÜNYA SAVAŞINDAN SONRA İSTANBUL’UN İŞGAL ALTINDA  OLUŞUNA  İSYAN EDEN TIP ÖĞRENCİLERİNİN BAŞLATTIĞI BU HAREKET, YILLAR İÇİNDE HEKİMLERİMİZİN PEKÇOK ETKİNLİĞİ KAPSAYAN KUTLAMALAR YAPTIĞI BİR TIP HAFTASINA EVRİLMİŞTİR. ANCAK BU YIL İÇİNDEN GEÇTİĞİMİZ ZORLU GÜNLERDE ÖNCE ŞEHİTLERİMİZ , ARDINDAN   TÜM DÜNYAYI VE YURDUMUZUDA ETKİLEYEN KORONA  VİRÜS  SALGINI NEDENİYLE ETKİNLİKLERİMİZİN BİR KISMINI İPTAL EDİP BİR KISMINIDA  ERTELEMEK ZORUNDA KALDIK.

HEKİMLER OLARAK  EN ÖNEMLİ SORUNUMUZ SON YILLARDA GİDEREK ARTAN  ŞİDDETTİR.HERGÜN 50 CİVARINDA SAĞLIKÇI ŞİDDETE UĞRAMAKTADIR. BU ŞİDDET SÖZLÜ YA DA HAYATIMIZI KAYBEDECEK DERECEDE FİZİKSEL OLABİLMEKTEDİR. SAĞLIK ALANINDAKİ HER OLUMSUZLUĞUN SEBEBİ HEKİM OLARAK GÖRÜLMEKTEDİR. OYSAKİ POLİKLİNİKLERDE, ACİLLERDEKİ  YIĞILMALARIN SEBEBİ HEKİM DEĞİLDİR. HEKİMLER DE HASTASINA DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜNÜN ÖNERDİĞİ 20 DK. ZAMANI AYIRMAYI İSTER.BUNUN İÇİN GEREKEN AİLE HEKİMLERİNİN BAKABİLECEĞİ KADAR NÜFUSTAN SORUMLU OLMASI , KORUYUCU HEKİMLİK UYGULAMASI İÇİN ZAMANININ OLMASI , HASTALARINI SEVK ZİNCİRİNE UYARAK UZMANA  YÖNLENDİRMESİDİR. BU SİSTEM OLUŞTURULANA DEK ŞİDDETİ ÖNLEMEK ADINA ACİLEN YAPILMASI GEREKEN , ŞİDDET UYGULAYANLARIN AFFEDİLMEMESİ ,HATTA KANUNDA VERİLEBİLECEK EN ÜST SEVİYEDEN CEZAYI ALMASIDIR.

ŞU ANDA İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ KORONA VİRÜS SALGININDA BİZ HEKİMLER VE SAĞLIK ÇALIŞANLARI ENFEKSİYONA EN FAZLA MARUZ KALAN MESLEK GRUBUYUZ.BU SALGINDA EN ÖNEMLİ ETMENİNİN KORUNMAK OLDUĞU  KONUSUNU TEKRAR GÜNDEME GETİRMEK İSTİYORUZ. HASTA OLAN KİŞİLERİN KENDİLERİNİ EVLERİNDE İZOLE ETMELERİNİ , HİJYEN KOŞULLARINA UYULMASINI, ELLERİN SIK SIK YIKANMASINI İSTİYORUZ.HASTA KİŞİLERİN ULAŞABİLECEĞİ BİRİMLERE TELEFONLA ULAŞARAK , RANDEVU SİSTEMİNİN OLUŞMASINI ,BUNUN ÖRGÜTLENMESİ İÇİN DE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNÜ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ . TELEFONLA ULAŞAN KİŞİLERİN GEREKEN MUAYENELERİNİN İZOLE OLAN BİR ORTAMDA  YAPILMASINI UYGUN GÖRÜYORUZ.

DENİZLİ TABİP ODASI OLARAK  DİLEĞİMİZ TÜM HEKİMLERİMİZİN , KENDİ SAĞLIKLARINI RİSKE ATMADAN , SEVEREK , İSTEYEREK BU KUTSAL MESLEĞİ YERİNE GETİRECEKLERİ BİR SİSTEMİN OLUŞMASIDIR. HER HASTAYA YETERLİ ZAMANIN AYRILDIĞI, POLİKLİNİKLERDE ,ACİLLERDE YIĞILMALARIN OLMADIĞI , KORUYUCU HEKİMLİK UYGULAMALARININ ARTTIĞI , KARŞILIKLI SEVGİ VE SAYGI ORTAMININ OLDUĞU GÜNLERDE ŞİDDETTEN UZAK GÜNLERİ EN KISA ZAMANDA GÖREBİLMEYİ İSTİYOR, HEKİMLERİMİZİN İZİNLERİNİ KULLANABİLECEĞİ VE RAHAT BİR EMEKLİLİK YAŞAYABİLEĞİ GÜNLERİ DE  EN KISA ZAMANDA GÖREBİLMEYİ DİLİYORUZ. BUNLARI YAPABİLMEMİZ İÇİN TÜM HEKİMLERİMİZİN TEK MESLEK ÖRGÜTÜ OLAN TABİP ODASI’ NA SAHİP ÇIKMALARI GEREKMEKTEDİR.ETKİN BİR TABİP ODASI OLARAK , ÜST ÖRGÜTÜMÜZ  OLAN MERKEZ KONSEYİNİN HEKİM SORUNLARINI ÖNCELEYEREK ÜLKEMİZİ YÖNETEN SİYASİ İKTİDARA SESİNİ DUYURABİLMESİNİ SAĞLAMAK EN BÜYÜK AMACIMIZDIR.

DENİZLİ TABİP ODASI OLARAK  TÜM HEKİMLERİMİZİN TIP BAYRAMINI KUTLAR ŞİDDETTEN UZAK, SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİZ .

DENİZLİ TABİP ODASI