20 01 2020

DENİZLİ TABİP ODASI

BAŞKANLIĞI

BASIN AÇIKLAMASI

“14  MART’A GİDERKEN HEKİMLİK YAPMAK İSTİYORUZ ETKİNLİKLERİ “ KAPSAMINDA,” ÖNCELİKLE BİRİNCİ BASAMAK SAĞLIK SİSTEMİ GÜÇLENDİRİLMELİ , SEVK SİSTEMİ KURULMALI,ACİL SERVİSLERDE SADECE ACİL HASTALARA HİZMET VERİLMELİDİR,SAĞLIKTA ŞİDDET DURDURULMALIDIR” BASIN AÇIKLAMAMIZ;

SON YILLARDA GİDEREK ARTAN SAĞLIK TALEBİ VE BOZULAN SAĞLIK SİSTEMİMİZİN EN ÇARPIK SONUCU OLARAK 80 MİLYON NÜFUSLU ÜLKEMİZDE, YILDA 120 MİLYON KİŞİ ACİL SERVİSLERE GİTMEKTEDİR. HEMEN HEMEN HER GÜN ACİL SERVİSLERDE HASTA YA DA YAKINLARININ ŞİDDET HABERLERİNİ MEDYADA İZLEMEKTEYİZ. KAFASI YARILAN, BURNU KIRILAN, HATTA ÖLDÜRÜLEN HEKİMLERİMİZİN YANI SIRA OLAYLARIN ÇEVRESİNDEKİ DİĞER HASTALARDA BU ŞİDDETTEN ZARAR GÖRMEKTEDİR. MEDYADA BU HABERLER SIRADAN BİR OLAY GİBİ GÖRÜLEREK HİÇBİR YANKI VE TEPKİYE YOL AÇMAMAKTADIR. BİZ ,  DENİZLİ TABİP ODASI OLARAK TÜM SAĞLIK MERKEZLERİNDE , ACİL SERVİSLERDE, AİLE HEKİMLİĞİ VE HASTANE POLİKLİNİKLERİNDE , ÖZEL MUAYENEHANELERDE SÖZEL YA DA FİZİKSEL HİÇ KİMSENİN ŞİDDETE KALKIŞAMAYACAĞI , ŞİDDETE SIFIR TOLERANS GÖSTERİLECEK CAYDIRICI SOMUT ADIMLARIN ATILMASINI İSTİYORUZ.

AİLE HEKİMLERİNİN BAKABİLECEĞİ KADAR NÜFUSTAN SORUMLU OLARAK ÇALIŞMA KOŞULLARININ DÜZELTİLMESİ , UYGUN SEVK ZİNCİRİNİN OLUŞTURULMASI, KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİNE GEREKEN ÖNEMİN VERİLMESİ İLE ACİLDEKİ  VE HASTANE POLİKLİNİKLERİNDEKİ YIĞILMALARIN ÖNLENECEĞİ ÇÖZÜMLERİN ACİLEN OLUŞTURULMASINI İSTİYORUZ.

SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERENE KADAR SOMUT VE İNANDIRICI ADIMLAR ATILANA KADAR SESİMİZİ DUYURMAYA DEVAM EDECEĞİZ. HER AYIN ON YEDİSİNDE YENİDEN ÇAĞRILARIMIZI TEKRARLAYARAK SAĞLIKTA ŞİDDETİ ÖNLEME GÜNÜ OLAN 17  NİSANDA “YA SAĞLIKTAKİ ŞİDDET DURACAK YADA BİZ SAĞLIK SİSTEMİNİ DURDURACAĞIZ” SÖYLEMİNİN KARARLILIĞIYLA İŞ BIRAKMA GÖREV EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZİ BİR KEZ DAHA DUYURMAK İSTİYORUZ.

DENİZLİ TABİP ODASI YÖNETİM KURULU