20 07 2018

Hekime Şiddete HAYIR!

Değerli Basın Mensupları
Hekim meslektaşlarım
Hemşire, ebe ve sağlık emekçisi arkadaşlarım
Bu gün yine, bir sağlık çalışanına, eğitim gördüğü üniversitede nöbet tutan bir asistan hekime yapılan şiddete hayır demek için toplandık. Ülkemizde her gün en az otuz sağlık çalışanına fiziksel şiddet uygulanıyor.
Bu rakam basına yansıyan yada beyaz kod uygulanan fiziksel şiddet olup, sözel şiddettin sayısı çok çok daha yüksek olduğunu biliyoruz.
En son Urfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Hastanesinde acil nöbetçi çocuk hastalıkları asistanı Dr. Bahattin Ahmet Yalçın tedavi etmekte olduğu çocuğu babası tarafından kafasına kaldırım taşı ile vurularak darp edilmiş. Bunun sonucunda acil ameliyata ve ardından yoğun bakımda tedaviye alınmıştır.
Denizli tabip Odası olarak artık bu şiddete dur diyoruz ve herkesin dur demesini istiyoruz.
Artık bu şiddeti önlemeye yönelik acil önlemler alınmalı diyoruz.
Bu konu ile ilgili tüm yetkilileri, tüm yöneticileri acil önlem almaya çağırıyoruz.
Şiddet uygulayan kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını ve bu cezada indirim uygulanmamasını istiyoruz.
Bozuk olan sağlık sisteminin suçlusu olarak biz hekim ve sağlık çalışanlarının görülmesini istemiyoruz.
Biz sadece bu sistem içinde hastalarımıza en iyi şekilde bakmak istiyoruz.
Gündüz poliklinikte 100 hasta bakan hekim, 24 saat nöbet tutan hekimin bu uygulamadan memnun olmadığını belirterek hastalarımıza gereken zaman ve ilgiyi göstermek istiyoruz.
Denizli Tabip Odası olarak acil olarak yapabileceğimiz ilk önlem kendimizi savunmak adına üyelerimize ücretsiz aikido kursu açmak olacaktır.
Bunun çözüm olmadığının bilincindeyiz ama zarar verme diyerek hekimliğe başlayan bizler, önce zarar görme durumuna geldiysek, artık şiddet için gereken önemin verilmesi, cezaların uygulanması ve uygun çalışma koşullarının sağlanmasının vakti geldi hatta geçmek üzeredir.
Yetkili ve yöneticilerimizden acil çözüm bekliyor saygılarımızı sunuyoruz.
Denizli Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı
Dr. C. Meral Alten